Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
+ 386 41 335 125
Log in

Pogosta vprašanja

Kako poteka psihoterapija? /Več

Psihoterapija poteka skozi pogovor, ko ob strokovno usposobljenem sogovorniku – psihoterapevtu, odkrivate sebe, lastne vzgibe, vzorce, motive, pogosto neznane in nezavedne, ki vas vodijo v življenju. Njihova prepoznava in spreminjanje vodita v zadovoljnejše in polnejše življenje.

V psihoterapiji ste aktiven in vitalen ustvarjalec v procesu osebne rasti. Zaradi tega in zaradi individualnih dejavnikov, ki lahko zavirajo ali pospešijo vaš osebni proces, je težko napovedati trajanje terapije. Vsekakor pa imate ob pravem terapevtu dobre možnosti, da izkusite pozitivne rezultate in trajne spremembe v smeri, ki si jo želite.


Koliko psihoterapevtskih srečanj bom potreboval? /Več

Zaradi individualnih posebnosti je to težko napovedati. Dolžina terapije je odvisna od mnogih dejavnikov: od vsebin, na katerih želite delati, od trajanja težav, od kompleksnosti situacije, od tega, kaj želite s terapijo doseči, kako aktivni ste v terapevtskem procesu ...

Včasih je za rešitev težave in dosego želenih sprememb dovolj nekaj terapevtskih srečanj, največkrat pa je za poglobljeno raziskovanje osebnih konfliktov potrebnih več mesecev. Terapija ponavadi traja tako dolgo, dokler oseba čuti, da potrebuje podporo in spremstvo terapevta.

Frekvenca srečanj se sčasoma niža, s tedenskih srečanj preidemo na 14-dnevna, nato na mesečna, dokler se terapevt in klient ne odločita, da lahko terapijo varno končata.


Kako je z zasebnostjo in zaupnostjo podatkov? /Več

Zaupnost je eden temeljev psihoterapevtskega odnosa, vaših podatkov ne bomo posredovali nikomur. Izjemnega pomena je, da se klient počuti varnega in lahko svobodno spregovori o težavah in svojem življenju, zato je temeljna skrb terapevta, da klientu to zagotovi.


Kakšna je razlika med psihološkim svetovanjem in psihoterapijo? /Več

Ni natančne ločnice. Pri psihološkem svetovanju se osredotočamo predvsem na specifične vsebine in težave, za kar je navadno potrebno eno ali nekaj srečanj. Pri psihoterapiji pa gre za dolgoročnejši proces, ki posamezniku ponudi priložnost za poglobljeno raziskovanje in spreminjanje.